A Financial Services Business

DesignFit-OutFurnitureProJect Management

A Financial Services Business

Flagship Offices for a Financial Services Group

  • Disclosed

    Project Value

  • 14000

    Square Foot

  • 10 Weeks

As part of a larger corporate group, this financial services company needed to relocate their London Head office to create a co-located flagship office with their sister company, at an iconic Art deco style building.

 

GTA worked closely with the stakeholders to develop a scheme which provides a communal Reception lobby area, front of house meetings and staff breakout, whilst maintaining separate secure access entrances to the 2 offices.

 

The large communal teapoint and staff breakout is strategically located between the 2 offices, encouraging cross-company collaboration and communication.  Bright teal blues teamed with tonal greys and a variety of seating styles create a welcoming and vibrant space for staff to relax and break away from their desks.

 

The communal front of house is a flexible space facilitating corporate events as well as client meetings. 3 of the large meeting rooms are divided by movable folding walls, allowing the rooms to open up as one large room, offering many room configurations, including a 60 person theatre set up.  The seating within the reception lobby offers flexible bench seating for reconfiguring during corporate entertaining.

 

Whilst belonging to the same corporation, the 2 companies have very different branding. In sharing the front of house areas, the design challenge was to create an inclusive main reception lobby whilst ensuring both businesses are clearly identifiable.

 

GTA created a design scheme with a neutral base finishes yet drawing inspiration from the art deco elements of the building. Tonal variations of company branding is used within furniture upholstery and stainless steel logo signage, consistent in size and fabrication.

 

Due to inconsistent and varied ceiling levels, GTA created feature plasterboards ceilings with LED halo lighting to assist coordination of mechanical, electrical and architectural design, as well as enhancing the overall design scheme.

The ‘fins’ within this communal area sculpt and define the space. The bespoke joinery feature creates privacy between the meeting rooms and reception lobby whilst maintaining a visual link and view across the space. Feature lighting reflects in the metal fins, and ceiling transitions and changes in flooring align with the fins enhancing the 3D effect.